Vrem anticipate, dar în stabilitate!

Vrem anticipate, dar în stabilitate!

Eu, personal, ca senator liberal, susțin alegerile anticipate. PNL în integralitate susține alegerile anticipate. Klaus Iohannis, personal, susține alegerile anticipate. În plus, față de toți ceilalți care doar flutură “anticipatele”, și eu, și PNL, și Klaus Iohannis, noi toți știm când și cum se pot organiza alegerile anticipate, cu respectarea Constituției și fără ca România să se prăbușească în cea mai mare criză politică din ultimii 30 de ani.

Toată lumea de la lideri politici la cetățeni cer PNL-ului si lui Klaus Iohannis declanșarea alegerilor anticipate, adică respingerea în Parlament a două propuneri de prim-ministru, pentru ca Parlamentul să fie dizolvat si să se organizeze alegeri anticipate.

Publicul aplaudă, iar cetățenii așteaptă nerăbdători să se întâmple “miracolul” anticipatelor, convinși fiind că cei care strigă “anticipate”, cunosc și pot să ducă țara la anticipate.

Da, așa e, și PNL consideră că este o necesitate si o obligație morală și legitimă să facem tot ceea ce este politic si constituțional posibil pentru a trimite acasă majoritatea toxică PSDistă, din actualul Parlament care a măcelărit Legile Justiției si Codurile Penale în favoarea infractorilor si a devalizat bugetul țării fără a construi nimic din ceea ce au promis românilor.

Este însă la fel de moral si de urgent ca guvernul Dăncilă demis joi prin moțiune de cenzură, să părăsească cât mai repede Palatul Victoria și să nu mai aibă acces la butoanele guvernării si la banii românilor.
Potrivit Constituției, guvernul demis rămâne în funcție și asigură interimatul până la depunerea jurământului de către noul guvern.

Ceea ce ne propun unii lideri cerând anticipate chiar și săptămâna viitoare este de fapt, prelungirea agoniei politice până când s-ar organiza alegerile anticipate, adică până în martie -aprilie 2020, continuarea furtului național orchestrat de PSD și rămânerea la Palatul Victoria a guvernului de incompetenți in frunte cu Dăncilă. În numele cărei moralități politice putem să sacrificăm România în acest hal?

Guvernul Psd&Dăncilă a căzut datorită motiunii de cenzură puternic susținute parlamentar de PNL si de USR. PNL a fost catalizatorul negocierilor politice pentru obtinerea celor 238 de voturi favorabile moțiunii. Și împreună, am reușit. Acum România are nevoie de stabilitate. Și eu cred, că tot împreună putem si avem obligatia morală să o asigurăm.

Nimic nu îi împiedică pe colegii noștri din USR să rămână alături de PNL și în efortul temerar dar responsabil, de a asigura stabilitatea economică si politică a țării. Dinamismul si tinerețea lor ar ajuta fără îndoială în noul guvern care îl va înlocui pe cel demis. Iar pe durata guvernării ce va urma, tot împreună cu colegii USR putem continua munca si negocierile politice necesare declanșarii alegerilor anticipate, fără ca țara să fie în haos.

În privința colegilor din PLUS, salut apelul liderului Dacian Cioloș pentru organizarea alegerilor anticipate astfel încât si formațiunea sa politică PLUS să aibă șansa de a fi legitimată si validată prin votul românilor în viitorul Parlament. Am pierdut din păcate, 3 ani atât noi, cei din PNL, cât si fostul prim ministru tehnocrat, pentru a se convinge si a se hotărî că participarea la alegeri este singura șansă legitimă si morală pentru un politician si pentru un partid să ajungă la guvernare si sa schimbe în bine România. Dacă toți am fi înțeles acest lucru încă din 2016, azi nu mai ceream “anticipate” ci inauguram o autostradă în Moldova!

Dar timpul românilor si al României este cel prezent! Iar prezentul cere și moralitate publică, dar mai ales responsabilitate! România are nevoie de stabilitate, iar stabilitatea în prezent se poate asigura doar prin învestirea cât mai rapidă a unui guvern. Stabilitatea României înseamnă “instalarea rapidă a unui guvern PNL sau în jurul PNL” și un Klaus Iohannis – reales Președinte al României în 24 noiembrie anul acesta.

Cunoașterea pârghiilor constituționale pentru declanșarea alegerilor anticipate este mai mult decât necesară pentru a nu înșela așteptările românilor dar si pentru a salva bunele intenții ale susținătorilor anticipatelor din orice partid.

Pentru ca fiecare român să înțeleagă ce se poate si ce nu se poate realiza si mai ales, când si cum si cu cine se poate realiza, pentru a fi clar ce înseamnă stabilitatea României, vă invit să-l ascultați pe Președintele României Klaus Iohannis în acest elocvent discurs de drept constituțional. ) Sunt sigură că îl veți înțelege, un profesor rămâne profesor chiar și sub haina de Președinte.

Cu responsabilitate se construiește #RomâniaNormală.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>