Ședință solemnă în plenul reunit al Parlamentului dedicată Iașului

Cu ocazia ședinței solemne de ieri, am cerut în mod explicit coaliției de guvernare să voteze un proiect de finanțare a autostrăzii Unirii, care să unească în kilometri reali de infrastructură, Iașul și Moldova de restul țării, și implicit să conecteze mai bine România de Uniunea Europeană. Deși în opoziției, proiectul va fi susținut de PNL atât timp cât calendarul lucrărilor de execuție și finanțarea vor fi reale și nu doar la nivel de discurs politic.

‎Am cerut în mod expres să fie scoasă din sertare și adoptată Legea Centenarului Marii Uniri, pentru ca în an de centenar, orașele Unirii, Alba Iulia, București, Iaşi să primească distincția națională, constând în titlul de onoare de oraș al Marii Uniri.

*mai multe fotografii pot fi văzute aici

Ședința solemnă de ieri, dedicată Iașului, a fost organizată de cele doua camere ale Parlamentului, la inițiativa mea, în calitate de sentor de Iasi, fiind primul eveniment oficial dedicat împlinirii a 100 de ani de când Iașul a fost capitala României.

Este important să fie asumate proiecte de infrastructură și de dezvoltare concrete care să arate ieșenilor că nu sunt doar niște simboluri pentru restul țării. De aceea, am ținut să cer coaliției de guvernare să își asume proiectul autostrăzii Unirii care să lege Iașul și Moldova de restul țării. Altfel, rămânem doar cu vorbe frumoase de recunoaștere, cu discursuri, dar și cu un decalaj economic și social greu de recuperat față de restul României.


 

 

 

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>