OUG-ul pentru desființarea hotărârilor penale definitive – “cadoul” ministrului justitiei Tudorel Toader pentru Liviu Dragnea în anul alegerilor prezidențiale!

PSD, ALDE si Ministrul justiției Tudorel Toader clamează la toate televiziunile “reparația morală” și “justiția adevărată” pe care o vor face ei, prin noua OUG, care îi va repune în termen pe toti politicienii condamnați penal pentru infracțiuni de corupție și asimilate între 1 februarie 2014 – 1 decembrie 2018!

Toată suflarea corupților condamnați cere dreptul la rejudecarea cauzelor, dar nimeni nu spune că în realitate, pentru circa 70% dintre dosarele care vor fi redeschise, NU VA EXISTA NICIO REJUDECARE! Odată repuse pe rolul instanței, condamnații vor invoca încă de la primul termen, implinirea termenului de prescriptie a răspunderii penale!!

Deși faptele politicienilor au existat, desi exista probe valide si legale privind vinovatia si prejudiciul cauzat, judecatorii nu vor mai putea judeca pe fond cauzele si vor închide dosar dupa dosar, pentru ca prescriptia înlătură răspunderea penala a acelor care ar fi vinovati.

Liderul PSD Liviu Dragnea va fi beneficiarul acestei OUG!

În Dosarul “Referendumului” nr. 2795/1/2015, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de un complet de 5 judecători de la ICCJ, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare 4 ani.
Limitele de pedeapsa pentru infractiunea pentru care a fost condamnat Dragnea, prevazuta de art 13 din legea 78/2000, sunt cuprinse între 1 an și 5 ani închisoare. Faptele au fost săvârșite în perioada 13.07-29.07.2012, ceea ce înseamnă că termenul de prescripție cf Codului penal (nemodificat) este de 5 ani la care se adaugă încă 2,5 ani (prescriptie speciala).

Răspunderea penala a lui Liviu Dragnea in dosarul ”Referendumului” se va prescrie in 7,5 ani de la data faptei, adica la sfarsitul acestui an !!!!

Fără prima condamnare, Liviu Dragnea nu are cazier, prin urmare, cu sprijinul eminentului profesor și ministru Tudorel Toader, va fi liber să ocupe demnitatea publica de Prim ministru, in baza Legii nr. 90/2001 si evident, să candideze la Presedintie.

Dacă ministrul justiției va promova aceasta OUG neconstituțională, care să ducă la desfiintarea tuturor hotărârilor de condamnare definitive ale politicienilor de rang înalt, FĂRĂ să introducă un articol special pentru suspendarea termenelor de prescripție de la data de 1 februarie 2014, este mai mult decât o dovadă evidentă că România are în functia de ministru al justiției pe însuși “avocatul infractorilor”!

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>