Educație prin sport și sport pentru performanță

În 1860, la Iaşi s-a înfiinţat prima Universitate modernă din România. Azi, Iașul numără circa 51.000 de studenți (din care 23.132 studenți doar la Univ Al. I Cuza in 2015). Pentru ei, îmi propun să îmi folosesc priceperea legislativă și să identific resursele financiare pentru a construi la Iași în 4 ani, un bazin de înot olimpic

Dacă Primăria și Consiliul Județean Iași nu va susține proiectul, cu siguranță mediul universitar din Iași o va face pentru că este direct interesat atât de sănătatea studenților cât și de performanțele obținute de sportivii proprii, în ierarhia și competiția națională și internațională a universităților.

Vom include astfel Iașul și studenții săi în agenda programelor și manifestărilor sportive ale Federației Internaționale de Sport Universitar care are ca deviză “Excellence in Mind and Body” = “Excelență prin Minte și Corp”. În mod similar, îmi doresc revitalizarea bazei nautice de canotaj de pe Lacul Dorobanț, Comuna Aroneanu și să ajut Federația Română de Canotaj pentru includerea acesteia într-un program permanent de pregătire și competițional ca Centru de pregătire olimpică la canotaj.