Gânduri de duminică despre … pălării și nu numai

Festivitățile de la Iași din 23 și 24 ianuarie, dedicate celor 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, dar și dobândirii de către Municipiul Iași a statutului de “capitală istorică a României”, au readus în prim planul dezbaterii publice, nu doar polemici politice, ci și aprinse dezbateri pe rețelele de socializare ori în media locală despre ținutele purtate de participanții la evenimente. )

Cum aprecierile sau criticile formulate după gustul ori cunoașterea celor care le-au exprimat, nu m-au ocolit nici cu aceste ocazii, simt nevoia să vă mulțumesc tuturor pentru mesaje și să las aici câteva gânduri pentru cei care mă cunosc mai puțin.

*Da, iubesc pălăriile, pe care le colecționez și le port corespunzător, în funcție de sezon, de ocazie, la interior sau la exterior. Nu este o pasiune descoperită de curând și nu port pălării pentru a epata într-un eveniment public sau privat. Am descoperit pălăriile cu mult timp înaintea implicării în activitatea publică politică.

* Pentru mine a purta o pălărie e un mod de a fi și de a-mi exprima personalitatea. Asemeni bijuteriilor, pălăria este un accesoriu special, din păcate uitat pe nedrept de românce, care ne ajută să ne exprimăm sensibilitatea, creativitatea, feminitatea.

* Le mulțumesc tuturor creatorilor români, designeri de pălării și de bijuterii, premiați la concursuri internaționale, mulți dintre ei furnizori regali în România și în Europa, care mi-au oferit în ultimii ani, șansa de a le purta creațiile unice.

Pentru ținutele purtate anul acesta la Sărbătoarea Unirii Principatelor, le mulțumesc talentaților designeri:
-Cosmina Nicolescu care a creat pălăria galbenă marca “Fandacsia”,
– Andreia Gabriela Popescu, designerul bijuteriior unicat “Sarmizegetusa Romană” și David Sandu, fondator “Assamblage”
– pelerina “capa” a venit din Spania, de la designerii regali “Capas Seseña” din Madrid, care știu să continue tradiția capelor după veacuri de modă spaniolă – le mulțumesc că au făcut o capa călduroasă care “a încălzit” iarna românească de la Iași în 24 ianuarie.
– despre cromatică? Mai e vreun mister când în piept îți bate o inimă de liberal? Albastru și galben sunt culorile politice în care cred, ambele sunt parte a drapelului național completat cu ajutorul cocardei tricolore aniversare a Unirii.

Acestea fiind lămurite, închei cu mulțumiri și gândul simplu: o pălărie spune despre o femeie mai mult decât o fac prietenii, presa, cărțile. Purtată cu atitudinea potrivită și dublată de fapte, pălăria unei femei arată caracterul adevărat, personalitatea feminină unică.
De aceea, distinse si dragi doamne și tinere din Iași, vă invit să purtați pălării, cu încredere.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>