Centenarul Iași, capitală a României și Oraș al Marii Uniri

iulia
Miercuri, 26 aprilie, Parlamentul României se va reuni în ședință solemnă pentru a marca rolul istoric și politic pe care orașul nostru, Iași, l-a avut în timpul Primului Război Mondial, când a fost capitala României între 1916 – 1918.
Este primul proiect politic pe care l-am propus în calitate de senator de Iași, conducerii Parlamentului și pe care l-am susținut în organizare și mă bucur că inițiativa a fost acceptată, iar ședința solemnă, deși este dedicată centenarului Iașului, va fi o sărbătoare a tuturor locuitorilor Moldovei. Voi dedica mai multe rânduri în această săptămână acestui eveniment pentru a vă reaminti evenimentele politice și legislative care s-au petrecut acum 100 de ani la Iași și pentru a vă face “prezenți” pe toți cei cu dragoste de Iași, la acțiunile aniversare ce vor avea loc în Parlament.
Pentru criticii care se pregătesc să vadă doar o festivitate, fără alte semnificații pentru Iași și pentru Moldova, le pot spune anticipat că în toate, există un început. Un început al dialogului pentru Iași și pentru Moldova …
Am învățat că dialogul generează consens, iar consensul poate duce la adoptarea deciziilor.
Până atunci, ne vom reaminti săptămâna aceasta de ce Iașul a fost ”capitala rezistenței până la capăt” cum a susținut marele istoric Nicolae Iorga.
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>