BUGETUL DE STAT 2019 arată “mai multe Românii“ cu viteze diferite, cu clientelă politică și cu cetățeni români “de mâna a doua”

Se spune că legea bugetului unei țări arată maturitatea politică și viziunea pentru dezvoltarea țării ale unui partid politic aflat la guvernare.

În realitate, Legea bugetului de stat pentru anul 2019 se fundamentează pe cifre mincinoase și pe realizări măsluite după modelul celor uzitate de comuniști pe vremea lui Ceaușeșcu când producţiile raportate ajungeau să depăşească, în cifre, chiar şi recordurile mondiale, doar ca să îi facă pe plac dictatorului și să dea bine cu planul cincinal.

Se împlinesc anul acesta 30 de ani de la căderea regimului comunist in România și din păcate, țara e guvernată de un soi nou de comuniști: populiști și demagogi, mulți cu straie de interlopi condamnați.

Câteva cifre confirmă că acestea nu sunt doar declarații politice, ci reflectă în mod real modul în care sunt mințiți românii de catre PSD:

Bugetul de Stat 2018:

– PSD a promis o crestere economică de 5,5% (Comisia Națională de Prognoză, cea care anul acesta ar trebui să construiască autostrada A8, a fost chiar mai darnică și a avansat în ianuarie 2018 o crestere de 6,1% !) și a realizat o creștere de doar 4,1% în 2018.

– PSD a estimat inflația pentru anul 2018 la 3,1, în realitate în cei doi ani de guvernare inflatia a crescut de 60 de ori, de la la 0,1 la începutul lui 2017, la 5,4 în 2018 !

– PSD a previzionat chiar si un curs mediu al EUR de 4,55 Lei-1 Eur, iar in realitate nu a existat o lună calendaristică în anul 2018 în care cursul mediu să fi fost sub 4,65 Lei – 1 Eur.

Minciuna va continua și în 2019, din păcate: noul buget stat este fundamentat nerealist pe o creștere economică de 5,5% (din nou!), pe venituri bugetare mai mari de 33,5% din PIB, pe cheltuieli publice de doar 37,1% din PIB si pe un curs mediu de 4,67 lei – 1 Eur (desi de la începutul anului 2019 cursul nu a scăzut sub 4,75 lei/Eur).

Un dram de adevăr există în aceeastă politică bugetar-fiscală a PSD, dar el nu priveste vreun rezultat benefic pentru români din acest buget, ci mijloacele pe care acești guvernanti PSD le vor folosi ca să își atingă scopurile obscure ale guvernării.

PSD nu va colecta in 2019 la bugetul statului venituri fiscale cu 30% mai mult, așa cum a promis, pentru că ANAF și-a dovedit deja incapacitatea administrativă si legală de a colecta taxe și impozite.

PSD va executa pușculița românilor, adică Pilonul II de Pensii. La jumătatea anului vor sista toate contribuțiile la Pilonul 2 de Pensii. Având in vigoare OUG 114 și aprobată prin lege, e putin probabil ca administratorii privați de pensii să își majoreze capitalul social în functie de valoarea activelor gestionate (adica cu cca 800 de milioane de euro), prin urmare își vor depune licențele, iar contribuțiile românilor la Pilonul 2 pe o jumătate de an vor fi luate cu japca la buget. Fără administratori privați, statul va prelua în final, la Pilonul 1 de Pensii, toți banii acumulati în conturile participantilor la Pilonul II, instituind monopolul statului asupra banilor nostri prezenti si viitori.

O economie reală de piață nu poate duce acest buget fantasmagoric. PSD va arunca România din nou, într-o economie bazată pe intervenționismul statului. Noii comunisti ai Europei, care ne servesc dimineata politici populiste si seara, demagogie, acesti Vâlcovi-Dragnea-Teodorovici vor decupla economia românească de la caracterul de “liber” si “funcțional”, creând dezechilibre macroeconomice.

Cu noul buget de stat pentru anul 2019, românii vor suferi și anul acesta, o spun cu tristețe.

Categorii sociale vulnerabile precum persoanele cu dizabilități și copiii orfani vor fi printre cei afectați. Regiuni întregi, precum Moldova, afectată de pauperitate și scădere demografică, nu vor primi investitiile așteptate pentru a recupera decalajele de dezvoltare. Toți acesția, persoanele cu dizabilități și copiii orfani, dar și locuitorii Moldovei și românii din diaspora sunt discriminați în privința alocărilor bugetare pentru anul 2019, primii nu pot vota și nu au o voce puternică, iar ceilalți sunt tratați de PSD ca niște “cetățeni de mâna a doua” fără drept la servicii de calitate, joburi bine plătite și investiții consistente în infrastructura rutiera.

Fără investiții, piata fortei de munca va fi afectată, vor avea loc disponibilizari și cresterea somajului. Nu vom putea să împiedicăm migratia angajaților calificați.

Încetinirea creditării va fi resimțită mai cu seamă de tineri care nu vor mai putea accesa un credit pentru achizitia unei locuințe, dar și antreprenorii din piața construcțiilor vor fi împiedicați să își finalizeze investitiile.

Știind cum va afecta acest buget bunăstarea românilor prin scaderea veniturilor reale si a consumului, dar și cum va lovi mediul de afaceri, riscând pierderea rating-ului investitional și credibilitatea României pe piețele financiare, ca senator PNL investit cu responsabilitate politică prin votul ieșenilor, am votat împotriva acestei legi PSD populiste și mincinoase a bugetului de stat pentru anul 2019.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>